Zo word je verliefd – Cecelia Ahern

zo word je verliefd

Ze heeft maar twee weken. Twee weken om hem te leren hoe hij verliefd moet worden _ op zijn eigen leven.
Het lot brengt Adam Basil en Christine Rose bij elkaar als Christine op een avond de Ha’penny-brug in Dublin oversteekt. Adam staat daar, balancerend, klaar om te springen.
Adam is wanhopig, maar Christine doet hem een absurd voorstel. Zijn vijfendertigste verjaardag komt eraan en ze wedt dat ze hem voor die tijd in kan laten zien dat het leven de moeite waard is.
Ondanks haar vastberadenheid beseft Christine wat voor gevaarlijke belofte ze hem heeft gedaan. Tegen het tikken van de tijd beginnen de twee aan wilde escapades, grootse romantische acties en een aantal ongelooflijke nachtelijke uitstapjes. Langzaamaan begint Christine te denken dat Adam weer verliefd aan het worden is op zijn leven. Maar is dat alles wat er gebeurt?

Mijn mening

In ‘Zo word je verliefd’ van Cecelia Ahern gaat het over Christine Rose, een vrijgezelle vrouw met een eigen bedrijf, ze runt een uitzendbureau. Maar niet op de standaard manier, ze gaat verder dan het gemiddelde uitzendbureau om mensen aan een baan te helpen. Christine wil ook graag een boek schrijven en daarvoor raadpleegt ze allerlei zelfhulpboeken. Nadat Christine erbij is geweest toen een cliënt van haar zelfmoord pleegde, wil ze haar hoofd leegmaken en het toeval wil dat er dan weer iemand zelfmoord probeert te plegen.

Ze weet Adam over te halen het niet te doen, en ze maken een deal: zij probeert hem in twee weken te laten zien hoe geweldig het leven is en dan pleegt hij geen zelfmoord. Lukt het haar niet om hem te overtuigen, dan laat ze hem zijn gang gaan.

Eindoordeel

Omdat het boek op zo’n andere manier begint, was het een plezierige verrassing hoe het boek afliep. Natuurlijk zitten er wat voorspelbare situaties in, maar dat geeft helemaal niet. Cecelia Ahern laat eigenlijk niet alleen aan Adam zien dat het leven mooi is, maar ook aan de lezer. Met hulp van Christine laat Cecelia Ahern namelijk zien dat het niet heel moeilijk is om mensen op te vrolijken, soms is een glimlach toch echt genoeg. Dat maakt dat ‘Zo word je verliefd’ een verademing is en echt een boek waarbij je aan het eind een goed gevoel overhoudt en dat wilt delen met de wereld.

Specificaties

Zo word je verliefd by Cecelia Ahern
Published by Prometheus
Genres: Chicklit
Pages: 320
ISBN: 9789044626520

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54313941d0207_selected-products” products=”9200000025959454,9200000030577552″ name=”Zo word je verliefd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *