IV – Arjen Lubach

IVWanneer Elsa op haar vakantieadres in Zuid-Frankrijk hoort dat haar vader is vermoord, neemt ze direct het eerste vliegtuig terug naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam ontdekt ze dat haar vader, een emeritus hoogleraar, een groot staatsgeheim op het spoor was, waarvan het uitlekken onvoorstelbare gevolgen zou hebben.

Met de hulp van Maarten van Eck, de beroemde televisieprofessor, besluit Elsa door te gaan waar haar vader is gebleven. Wat hebben de geschriften van Cicero met het geheim te maken? En wie is toch de mysterieuze Vier? Terwijl ze op de hielen wordt gezeten door politie én moordenaars, volgt er een ijzingwekkende achtervolging van 24 uur, een rit die leidt van Amsterdam, via de Noord-Hollandse duinen, naar Zuid-Frankrijk.

Mijn mening

In ‘IV’ van Arjen Lubach hoort Elsa, op vakantie in Zuid-Frankrijk, dat haar vader in Nederland is vermoord. Ze vertrekt halsoverkop naar Nederland. Eenmaal in Amsterdam aangekomen, ontdekt ze dat haar vader, een hoogleraar, een groot staatsgeheim op het spoor was.

Elsa neemt de zoektocht van haar vader over, met gevaar voor eigen leven. Ze wordt daarbij geholpen door Maarten van Eck, televisieprofessor, en Robin, studente van Elsa’s vader. Elsa wordt verdacht van de moord op haar vader en de politie en de moordenaars van haar vader zitten haar op haar hielen, maar ze is vastbesloten een antwoord te vinden op de vragen die zij en haar vader hadden.

Ik had nog niet eerder iets gelezen van Arjen Lubach en kende hem alleen maar van ‘Wie is de Mol?’, dus toen de boekenweek startte en ik dit boek zag, besloot ik het te kopen. Ik ben een groot fan van Dan Brown en door de historie en de verhaallijn van dit boek, deed ‘IV’ me erg aan Dan Brown denken. Wel op een positieve manier. Arjen Lubach heeft me meegevoerd door de geschiedenis van de koninklijke familie en langs de Amsterdamse grachten.

Eindoordeel

Ik heb ‘IV’ in een middag uitgelezen, ik kon het gewoon niet wegleggen. Nu weet ik dat er twee versies van het verhaal zijn, waarvan ik er maar 1 heb gelezen, dus ik kan alleen mijn mening over deze versie geven. Ik vond het einde verrassend en werd vanaf het begin gegrepen door dit boek. Petje af voor Arjen Lubach! Hij heeft er zeker een nieuwe fan bij.

Specificaties

IV by Arjen Lubach
Published by Uitgeverij Podium B.V.
Genres: Thriller
Pages: 318
ISBN: 9789057596698

[bol_product_links block_id=”bol_56c1a6bd6aa2d_selected-products” products=”9200000010017512,9200000022092081″ name=”IV” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *