Tijgers in de nacht – Fiona McFarlane

tijgers in de nacht

De 75-jarige weduwe Ruth woont alleen aan de Australische westkust. Haar twee zoons wonen ver weg, en in haar afgelegen strandhuis probeert ze de laatste jaren van haar leven zinvol door te brengen. Op een ochtend wordt Ruth angstig wakker. Ze is ervan overtuigd dat er een tijger in haar huis rondsluipt. Dan krijgt ze totaal onverwacht bezoek van een exotische vrouw die beweert namens de regering voor haar te komen zorgen. Deze Frida weet met haar kordate optreden en charme een plek te veroveren in zowel Ruths hart als haar huis.Frida en de tijger: ze zijn er, en ze gaan niet meer weg. Maar zijn ze wel wat ze lijken? Wie kan Ruth vertrouwen? En kan ze zichzelf nog wel vertrouwen?

Mijn mening

Ruth is een oudere dame. Haar man is overleden en ze woont alleen in een huisje aan de kust. Haar twee zonen wonen ver. Dan staat ineens Frida aan de deur. Ze is verpleegster en is gestuurd door de regering.

Ruth is onzeker of ze Frida kan vertrouwen. Maar, vertrouwt ze zichzelf wel? Haar zoons lijken Frida wel te vertrouwen en dus blijft Frida. Frida neemt het hele huishouden over, doet de boodschappen en zorgt er voor dat Ruth haar medicijnen krijgt.

Ruth hoort ’s nachts een tijger in huis, maar is dat nou haar verbeelding of echt? Als Frida de tijger ook hoort, weet ze dat ze Frida kan vertrouwen. Of dat nou echt een goede beslissing is, dat moet je zelf maar uitvinden.

Van Uitgeverij Meulenhoff kreeg ik ‘Tijgers in de nacht’ van Fiona McFarlane voor de Boekenbloggersbijeenkomst. Het is niet een boek wat ik zelf uitgezocht zou hebben, maar uiteindelijk heeft het me wel vermaakt. Het onderwerp is origineel en recent, want er zijn veel ouderen die met dit soort situaties te maken hebben. In de huidige tijd is het soms makkelijk om je ouders aan iemand anders over te laten, want je hebt het zelf al zo druk. Een realistisch boek.

Eindoordeel

Wat ik wel jammer vond is dat ik al vrij snel Frida doorhad. Dat betekent gelukkig niet dat het boek niet vermakelijk is, want het is net of je naar het levensverhaal van je oma luistert. Ik vind dat altijd leuk, maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die dat iets minder vinden. De meningen over dit boek waren dan ook verdeeld tijdens de Leesclub.

Specificaties

Tijgers in de nacht by Fiona McFarlane
Published by Meulenhoff
Genres: Roman
Pages: 296
ISBN: 9789029090131

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56c1a5c0b3d59_selected-products” products=”9200000026461930″ name=”tijgers in de nacht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *