Boekenbloggersbijeenkomst Meulenhoff Boekerij 14 juni 2014

boekenbloggersbijeenkomstIllustratie Victor Meijer

Afgelopen zaterdag organiseerde uitgeverij Meulenhoff Boekerij de eerste Boekenbloggersbijeenkomst en daar mocht ik bij aanwezig zijn. Hier volgt een kort verslag van die dag.

Voor de bijeenkomst had ik met drie collega-recensenten van Leesfanaten afgesproken om gezellig met elkaar te gaan lunchen. We hebben heerlijk geluncht bij Pking, wat vlak naast de uitgeverij zit.

Na de lunch was het tijd om naar de uitgeverij te gaan. Toen we Pking uitkwamen, stond er al een flinke rij voor de deur! Meulenhoff Boekerij zit in een prachtig pand op de Herengracht in Amsterdam en de ontvangst vond plaats in de supergrote tuin. Er waren 75 boekenbloggers aanwezig.

We werden in groepen verdeeld en ik begon de middag met de leesclub. We hadden van tevoren het boek ‘Tijgers in de nacht’ van Fiona McFarlane ontvangen om te lezen. Van Meulenhoff Boekerij voerde Maaike le Noble de discussie aan. Zij heeft het boek zelf aangekocht en was er dan ook erg enthousiast over. Het was een boeiende discussie waarbij de meningen flink verschilden. Over het boek zelf volgt vrijdag mijn recensie.

Na deze discussie gingen we naar de workshop recensie schrijven. Ook hier werd goed gediscussieerd over wat nou een goede recensie is en niet iedereen was het eens met de tips die gegeven werden. Heel interessant en ik heb er dan ook zeker wat van opgestoken.

We mochten aan het eind van de dag drie boeken uitzoeken en er waren bij de borrel een aantal auteurs om je boeken te laten signeren en mee te praten over hun nieuwe boeken.

Ik kijk terug op een superleuke dag waar ik collega-bloggers heb mogen ontmoeten, een kijkje achter de schermen bij een uitgever heb mogen nemen en over mijn grote liefde, boeken, heb kunnen praten. Ik hoop dat meer uitgevers gaan volgen!

2 thoughts on “Boekenbloggersbijeenkomst Meulenhoff Boekerij 14 juni 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *