Korte verhalen van Charles den Tex, Tommy Wieringa, Karin Slaughter & Ian Rankin

korte verhalen

Ik heb pas bij onze kringloop drie van de vier boekjes gekocht voor €1,00 en samen met het Boekenweekgeschenk vond ik het een mooie compilatie om samen te bespreken. Het zijn allemaal korte verhalen en dus makkelijk om zo even tussendoor te lezen.

Charles den Tex – Onmacht. 

Dit was het geschenk tijdens de Maand van het Spannende Boek 2010, je kunt het nog digitaal aanschaffen via de website van Charles den Tex zelf.

De relatie tussen Ellen en Victor zit in een sleur, zo erg zelfs dat ze langs elkaar heen leven. En dan gebeurt er iets waardoor het verhaal een verrassende en gruwelijke wending neemt.

Erg fijn geschreven, ik hou van korte verhalen, mits ze goed in elkaar zitten. Dit was er zo een en ik heb er dan echt van genoten. Wel snel uitgelezen, in een uurtje ofzo.

Karin Slaughter – Onbegrepen. 

Dit was het geschenk tijdens de Maand van het Spannende Boek 2008.

Martin is een loner die graag misdaadromans leest. Als zijn collega wordt vermoord, waant hij zich in zijn eigen misdaadroman.

Karin Slaughter is een van mijn favoriete schrijfsters. Ik hou van haar stijl. Dit boekje stelde me dan ook niet teleur en het was precies goed voor zo’n kort verhaal.

Ian Rankin – Schuld en Boete.

Het derde boekje voor de Maand van het Spannende Boek, ditmaal voor 2006.

Ik vond deze de minste van alledrie, aangezien het al een dun boekje is en het bestaat uit meerdere verhalen over inspecteur Rebus. Eigenlijk allemaal mini versies en dat vond ik niet heel fijn lezen. Ze waren naar mijn idee te kort en afgeraffeld.

Tommy Wieringa – Een mooie jonge vrouw. 

Dit was het boekenweekgeschenk 2014. Het gaat over Edward en Ruth, Edward is 15 jaar ouder als Ruth en dat wordt dan ook flink benadrukt in dit verhaal. Het is geschreven vanuit Edward’s oogpunt en man, man, man, wat een ongelofelijke zeur. Ik vond het echt verschrikkelijk. Geen aanrader.

Al met al diverse verhalen en stijlen en dat zorgt ook voor verschillende meningen over de boeken zelf. Ik vind het leuk om zo af en toe zo’n dun boekje te lezen, want zo maak je ook makkelijker kennis met andere schrijvers.

Heb jij deze boeken ook gelezen? Wat vond jij ervan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *