De krijgsheren – Chris Ryan

de-krijgsheren

In Noord-Afrika krijgt de jonge SAS-militair Danny Black een nieuwe missie: het begeleiden van een MI6-agent die contact moet leggen met de Syrische rebellen en de huurlingen die hen trainen. Danny krijgt snel door wie feitelijk de baas is in deze smerige oorlog: de huurlingen moorden gewetenloos voor de hoogste bieder. In deze verraderlijke omgeving komt Danny achter een geheim dat zijn leven zal veranderen. Als hij tenminste in leven kan blijven…

Mijn mening

In ‘De krijgsheren’ van Chris Ryan wordt de hoofdpersoon en SAS-agent Danny naar Syrie gestuurd om daar een geheime missie uit te voeren. Hij moet een MI6-agent begeleiden om daar contact te leggen met de Syrische rebellen. Vanaf het moment dat ze landen, gaat het mis en blijkt dat zijn missie niet is wat het lijkt.

‘De krijgsheren’ begint met een noot van de auteur en dat is eigenlijk wel goed. Chris Ryan is zelf in 1991 in Syrie geweest en legt uit dat sommige situaties die hij beschrijft best grafisch zijn maar dat hij zich daar niet voor wil verontschuldigen, want oorlog is weerzinwekkend. Ik ben dat met hem eens, maar soms had ik best moeite om door te lezen omdat er scenes in zitten die echt heel grafisch zijn beschreven.

Het is keihard en dat is natuurlijk ook wat oorlog is. Je wordt wel even met je neus op de feiten gedrukt en dat zorgt ervoor dat ‘De krijgsheren’ geen luchtig boek is. Desondanks kwam er steeds een nieuwe draai aan de situatie waardoor het boek verrassend en spannend bleef.

Eindoordeel

Chris Ryan heeft zelf in het leger gezeten en meegedaan aan flink wat geheime missies en daarmee zorgt hij ervoor dat ‘De krijgsheren’ zeer realistisch leest. Door de huidige situatie in Syrie is het ook nog eens actueel en zou het boek zo waargebeurd kunnen zijn. Al met al is het een spannende thriller die een diepe indruk achterlaat.

Specificaties

De krijgsheren by Chris Ryan
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 368
ISBN: 9789022569948

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54313a69ca59a_selected-products” products=”9200000022055438,9200000022376631″ name=”krijgsheren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *