Een positieve uitslag – Evelien van den Akker

VdAKKER_Uitslag_WT_def.indd

Evelien is dertig en geniet van haar drukke leven vol met feesten, surfen en vrienden. Dan slaat het noodlot toe: na jaren van vage klachten en onderzoeken krijgt ze de diagnose Multiple Sclerose. Een chronische ziekte met een grillig verloop en een onzekere toekomst.

Twee dagen na de diagnose ontmoet ze Arne, een jongen die wel eens de liefde van haar leven zou kunnen zijn. Durft hij het aan met Evelien, ondanks het nieuws dat ze net heeft gekregen? In een openhartig en aangrijpend relaas doet Evelien verslag van twee uitersten in haar leven. Wat betekent het om een chronische ziekte te hebben, die steeds meer op de voorgrond treedt? En hoe geef je je over aan de liefde als je niet weet wat je toekomst zal brengen?

Mijn mening

‘Een positieve uitslag’ is geschreven door, maar gaat ook over Evelien van den Akker. Zij is een chaotische dertiger die houdt van vrijheid en surfen. Ze werkt keihard als ZZP’er en geniet van het leven. Desondanks heeft ze vaak vage klachten, tintelingen in haar armen of benen, wazig zien en soms gewoon algehele vermoeidheid. Als ze na jaren van onderzoeken en bezoeken aan artsen de diagnose MS krijgt, stort haar leven in en moet ze leren omgaan met deze ziekte. Ze leert een paar dagen na de diagnose Arne kennen, die ze heel erg leuk vindt. Maar ze moet hem natuurlijk vertellen over haar ziekte. Hoe zal hij daarmee omgaan?

In ‘Een positieve uitslag’ verteld Evelien van den Akker uitgebreid over haar manier met het omgaan van een chronische ziekte. En dat is niet altijd even leuk om te lezen. Haar lichaam wil niet doen wat zij wil en ze is geregeld gefrustreerd en gedeprimeerd. Je leert in het boek duidelijk hoe hard en moeilijk het is om hiermee om te gaan en Evelien beschrijft dit dan ook uitgebreid. De relatie met Arne, met haar ouders en met haar vrienden is lastig, want als ze in een aanval zit, die soms maanden kan duren, wil ze eigenlijk niemand zien. Maar als haar vrienden haar niet begrijpen, wordt ze soms boos, terwijl ze niets met hen deelt. Het is dan ook mooi om te zien hoe ze die reis doormaakt.

Eindoordeel

‘Een positieve uitslag’ is niet een heel vrolijk boek, want het eindigt natuurlijk niet positief, Evelien van den Akker moet immers de rest van haar leven met MS omgaan, maar daarom is het zeker niet minder boeiend om te lezen. Je krijgt een duidelijke inkijk in het leven van iemand met een chronische ziekte en daar heb ik door het lezen van dit boek alleen maar respect voor gekregen.

Specificaties

Een positieve uitslag by Evelien van den Akker
Published by Mistral
Genres: Waargebeurd
Pages: 288
ISBN: 9789048819959

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_54313cff799fd_selected-products” products=”9200000022070872,9200000024800809″ name=”evelien van den akker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *