Allegiant – Veronica Roth

allegiant

What if your whole world was a lie?
What if a single revelation—like a single choice—changed everything?
What if love and loyalty made you do things you never expected?

The faction-based society that Tris Prior once believed in is shattered—fractured by violence and power struggles and scarred by loss and betrayal. So when offered a chance to explore the world past the limits she’s known, Tris is ready. Perhaps beyond the fence, she and Tobias will find a simple new life together, free from complicated lies, tangled loyalties, and painful memories.

But Tris’s new reality is even more alarming than the one she left behind. Old discoveries are quickly rendered meaningless. Explosive new truths change the hearts of those she loves. And once again, Tris must battle to comprehend the complexities of human nature—and of herself—while facing impossible choices about courage, allegiance, sacrifice, and love.

Mijn mening

Samensmelting (of Allegiant) van Veronica Roth is het laatste deel in de Divergent serie. Je kunt de recensies van Divergent en Insurgent hier en hier lezen.

Let op: deze recensie bevat spoilers over de eerste twee boeken. Lees dus niet verder als je de boeken nog niet gelezen hebt of geen spoilers van deze boeken wilt lezen!

In Samensmelting vlucht Tris samen met Tobias en een aantal anderen de stad uit. Buiten de stad staat het Bureau voor Genetisch Welzijn. Deze houdt Chicago in de gaten en zo komen ze erachter dat Chicago een experiment is. De wereld is veel groter en er zijn een hoop leugens verteld. Tris en Tobias proberen de wereld die zij kennen weer terug te krijgen, en dat gaat niet zonder slag of stoot.

Ik moet wel zeggen dat dit het spannendste boek uit de serie is. Ik kon het echt niet uit mijn handen leggen, ik moest weten wat er met Tris en Tobias zou gaan gebeuren. Het einde zal ik niet verklappen, maar pak wel een doos tissues als je dit gaat lezen, want ik heb echt de ogen uit mijn hoofd gehuild.

Eindoordeel

Het einde van ‘Allegiant’ is verrassend en echt niet wat ik had verwacht. Ik ben er nog een paar dagen stuk van geweest, maar man, wat was dit boek goed zeg. Echt niet alleen voor Young Adults hoor.

Specificaties

Allegiant by Veronica Roth
Series: Divergent #3
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 368
ISBN: 9789000334797

[bol_product_links block_id=”bol_56c1bb7a05a57_selected-products” products=”9200000011257937,9200000051759573″ name=”allegiant” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *