Soms is het een sprookje – Juul Winters

soms-is-het-een-sprookje

In ‘Soms is het net een sprookje’ van Juul Winters is Iris een alleenstaande moeder, die me een beetje doet denken aan Bridget Jones. Een warhoofd en vrij chaotisch en zo probeert ze het vrijgezelle leven, het moederschap en haar werk te combineren.

Iris heeft een verhouding met Prins Charming, die getrouwd is met een andere vrouw. Hij wil niet scheiden, maar lijkt Iris ook niet los te kunnen laten. Iris probeert hem te negeren, maar ja, als je samen werkt, is dat niet zo heel makkelijk. Ze gaat op een paar dates, maar dat zijn zulke eikels dat ze daar snel overheen is. Totdat ze een knobbeltje in haar borst ontdekt en haar leven ineens een andere wending neemt.

Mijn mening

Dan heb je ook nog haar beste vriend Thomas, die volgens mij het standaard beeld van homo goed vertegenwoordigd. Helaas heb ik me kapot geërgerd aan hem, en was ik blij als hij niet in beeld was.
Iris vond ik soms zeurend en niet heel diepgaand. Het verhaal is een echte chicklit, waarbij Iris natuurlijk eindigt met de man die voor haar bestemd is. Ik vond het verhaal niet heel boeiend en sommige stukken vond ik redelijk overdreven.

Ik ergerde me veel aan de karakters die allemaal stereotypes moesten uitbeelden. Het stuk over het knobbeltje in haar borst vond ik een toevoeging die niet nodig was geweest. Het voelde voor mij alsof het een stuk toegevoegd was zodat je medelijden met Iris kreeg.

Jammer, want de basis van het verhaal was oké. Het had leuker kunnen zijn.

Specificaties

Soms is het een sprookje by Juul Winters
Published by Boekscout
Genres: Chicklit
ISBN: 9789402206494

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *