Insurgent – Veronica Roth

insurgentOne choice can transform you—or it can destroy you. But every choice has consequences, and as unrest surges in the factions all around her, Tris Prior must continue trying to save those she loves—and herself—while grappling with haunting questions of grief and forgiveness, identity and loyalty, politics and love.

Tris’s initiation day should have been marked by celebration and victory with her chosen faction; instead, the day ended with unspeakable horrors. War now looms as conflict between the factions and their ideologies grows. And in times of war, sides must be chosen, secrets will emerge, and choices will become even more irrevocable—and even more powerful. Transformed by her own decisions but also by haunting grief and guilt, radical new discoveries, and shifting relationships, Tris must fully embrace her Divergence, even if she does not know what she may lose by doing so.

Mijn mening

Insurgent of Opstand is het tweede deel in de Divergent serie. Let op: deze recensie bevat spoilers over het eerste deel! Je kunt de recensie van het eerste deel hier lezen.

Na het drama tijdens de Inwijdingsdag woedt er oorlog tussen de facties. Tris voelt zich zo schuldig over de dood van Wil en die van haar ouders en maakt daardoor keuzes die haar eigen leven en haar relatie met Tobias op het spel zullen zetten. En dan komt ook nog haar geheim uit.

Ik had af en toe wel moeite om een futuristische wereld voor te stellen tijdens het lezen, maar dat ligt meer aan mij. Ik ben niet zo heel goed in de scifi boeken, maar dat neemt niet weg dat het gewoon ook een romantisch verhaal met een gigantische vleug girlpower is. Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op Tobias en ik hoop dan ook dat er een “ze leven nog lang en gelukkig” aan komt in het volgende boek.

Eindoordeel

Insurgent, deel twee in de Divergent serie, is net iets minder spannend dan deel 1, maar toch wil je weten hoe het verder gaat. Ook dit boek leest heerlijk makkelijk weg en als je van Young Adult boeken houdt is het zeker een aanrader.

Specificaties

Insurgent by Veronica Roth
Series: Divergent #2
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 368
ISBN: 9789000314508

[bol_product_links block_id=”bol_56c1a92583a0b_selected-products” products=”1001004011782726,9200000035988921″ name=”insurgent” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *