Divergent – Veronica Roth

divergent

Futuristisch Chicago. De wereld van de zestienjarige Tris is opgedeeld in vijf zuilen die elk staan voor een bepaalde waarde: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Ieder jaar weer moeten alle zestienjarigen kiezen bij welke zuil zij de rest van hun leven willen horen. Tijdens de brute ontgroening moet Tris bepalen wie haar werkelijke vrienden zijn. Ook heeft Tris een geheim dat ze voor iedereen verborgen moet houden. Als de ogenschijnlijk perfecte maatschappij verhardt en tegenstellingen uitgroeien tot een steeds groter conflict, komt Tris erachter dat haar geheim levens zou kunnen redden, maar ook haar eigen dood zou kunnen betekenen.

Mijn mening

‘Divergent’ of ‘Inwijding’ is het eerste deel in de Divergent serie van Veronica Roth. Van dit deel is ook net de gelijknamige film uitgekomen.

In ‘Divergent’ lees je over Tris die in het futuristische Chicago woont. Chicago is ingedeeld in vijf facties, die staan voor een bepaalde eigenschap:¬†oprechtheid, onverschrokkenheid, eruditie, vriendschap en zelfverloochening. Als je zestien bent, moet je kiezen voor een van die facties. Tijdens de ontgroening in je factie dien je allerlei opdrachten te doen om in de factie te mogen blijven. Haal je te weinig punten, dan word je factie-loos.

Tris kiest voor onverschrokkenheid en doet in deze factie de ontgroening. Deze is echt heel bruut en dat zorgt voor soms nare momenten. Tris heeft dan wel voor onverschrokkenheid gekozen, maar ze draagt ook nog een geheim met zich mee.

Wat een spannend boek zeg. Ik moest wel even denken aan ‘The Hunger Games’ toen ik het zo las, want het lijkt er erg op. Je leeft heel erg met Tris mee, en ik zou echt niet graag in deze wereld willen leven.

Eindoordeel

‘Divergent’ leest makkelijk weg, ik had het dan ook zo uit. Ik heb er van genoten en kijk ook uit naar de film!

Specificaties

Divergent by Veronica Roth
Series: Divergent #1
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 272
ISBN: 9789047516835

[bol_product_links block_id=”bol_56c1c081c3ccb_selected-products” products=”1001004011806669,9200000031433128″ name=”divergent” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Divergent – Veronica Roth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *