Film: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

100jarigeman.indd

De film ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jonas Jonasson en draait vanaf 1 mei aanstaande in de bioscoop.

Het verhaal gaat over de 100-jarige Allan, die in een verzorgingstehuis woont en op zijn honderdste verjaardag besluit uit het raam te klimmen. Vanaf dat moment beland Allan eigenlijk van de ene bizarre situatie in de andere, van dansen met Generaal Franco tot wodka drinken met kameraad Stalin, het lijkt wel of hij overal inrolt. De manier waarop Allan van alles opblaast en hoe hij daardoor van land naar land reist om zijn kennis met alles en iedereen te delen zorgt voor situaties die je niet snel zal verwachten. De kennis van de wereldgeschiedenis die Jonas Jonasson heeft, zorgt ervoor dat het ook nog eens een beetje een educatief boek is!

de-100-jarige-man

Tijdens het lezen van het boek heb ik veel gelachen en dus had ik de verwachting dat de film ook zo zou zijn. Sommige situaties deden me erg denken aan Laurel & Hardy, alleen dan met wat meer zwarte humor.

Boekverfilmingen vind ik altijd lastig. Het is of een geweldige verfilming of je ergert je gek aan alles wat niet in overeenstemming met het boek is. Deze film zit daar nou precies tussenin. Het eerste deel van de film is het echt precies zoals ik me had voorgesteld toen ik het boek aan het lezen was.

Het tweede deel is ineens heel anders. Er gebeurt al gelijk iets wat niet klopt met het boek en daardoor komen er stukken in voor die niet in het boek voorkwamen. Jammer, want ik was toch afgeleid. Ook miste ik bepaalde karakters of had ik mensen toch anders voorgesteld dan ze in de film zijn uitgebeeld. Toch vind ik dat de meeste acteurs en met name Allan zijn geweldig gecast en de humor spat van het scherm af door de gezichtsuitdrukkingen en de

Uiteindelijk zorgt het verhaal met alle grappige situaties en de leuke acteurs ervoor dat het een leuke en vermakelijke film is, ook als je het boek niet gelezen hebt.

[bol_product_links block_id=”bol_54313ee838436_selected-products” products=”1001004011168133,9200000027388636″ name=”100-jarige man” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *