De Top – Monique Koemans

de top

Op 24 maart 2014 is Den Haag gastheer van de grootste wereldtop die ooit in Nederland is gehouden: tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) komen 58 wereldleiders samen om nucleair terrorisme te voorkomen. Alle denkbare veiligheidsmaatregelen worden genomen. Myrthe – een werkende Haagse moeder – kent de risico’s van binnenuit. In de aanloop naar de top beseft ze dat ze haar roerige verleden niet langer geheim kan houden. Laag voor laag worden haar leugens en verschillende identiteiten ontrafeld met alle gevolgen van dien. En als de ogen van de wereld op de hofstad zijn gericht, ontdekt Myrthe dat niet alleen haar eigen leven wordt bedreigd, maar ook de wereldvrede. En dat zij daarin de onverwachte hoofdrol speelt.

Mijn mening

In ‘De Top’ schrijft Monique Koemans over de NSS die afgelopen maart 2014 in Den Haag plaatsvond. Tijdens de NSS zal er een aanslag plaatsvinden. Myrthe, de hoofdpersoon in dit verhaal, is op het eerste gezicht een Haagse moeder, die met haar twee kinderen en man in Benoordenhout woont.

Maar Myrthe blijkt voor de Mossad te hebben gewerkt en wordt voor de NSS gevraagd dit weer te doen. Ze weet niet zeker of ze alle leugens aan kan, maar ze mist de spanning en adrenaline van vroeger teveel om nee te zeggen.

Stukje bij beetje komt ze erachter dat niets is wat het lijkt en dat ze keuzes moet maken om te zorgen dat haar gezin veilig is en blijft.

‘De Top’ is een superspannende en zeer actuele thriller die je tot op de laatste pagina in spanning houdt. Ik heb dit boek in een dag uitgelezen. Ik ben een Haagse en dat maakt dat dit boek eigenlijk nog veel leuker is, want je kunt je zo nog meer inleven in het verhaal.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een spannend boek wat heerlijk wegleest, dan is ‘De Top’ van Monique Koemans zeker een aanrader.

Specificaties

De top by Monique Koemans
Published by Xander Uitgevers B.V.
Genres: Thriller
Pages: 277
ISBN: 9789401602051

[bol_product_links block_id=”bol_56c1bf991bdba_selected-products” products=”9200000023055153,9200000011256238″ name=”monique koemans” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *