Al ga je op je kop staan – Marian Keyes

al ga je op je kop staan

Lucy is niet gelukkig in de liefde. Maar een waarzegster heeft haar voorspeld dat ze binnen een jaar zal trouwen. Daar gelooft Lucy natuurlijk niks van. Haar vriendinnen Karen en Charlotte gruwen van het nieuws. Gedrieën leiden ze een heerlijk chaotisch leventje met afhaaleten, goedkope wijn en vriendjes over de niet gestofzuigde vloer. Hoe moet dat nou als Lucy vertrekt? Ondertussen probeert ze een aanstaande uit te zoeken. De verleidelijke maar onbetrouwbare Gus? Of Chuck, die knappe Amerikaan? Of wereldkampioen flirten Daniel?

Mijn mening

In ‘Al ga je op je kop staan’ van Marian Keyes gaat het over Lucy, een vrijgezelle Londense meid, die samen met haar twee huisgenoten op zoek is naar de ware liefde. Met haar collega’s gaat ze naar een waarzegster en zij voorspelt dat Lucy binnen een jaar zal gaan trouwen. Lucy houdt zich aan deze uitspraak vast en gaat wanhopig op zoek. Maar in de tussentijd gebeuren er wat tegenslagen en als het jaar bijna om is en ze nog niet haar ware liefde heeft ontmoet, wordt ze steeds meer onzeker.

In dit boek van Marian Keyes wordt je meegenomen in het chaotische leven van Lucy. Lucy is altijd blut en op zoek naar de ware liefde. Dan ontmoet ze Gus. Onbetrouwbaar en met nog minder geld als Lucy is Gus nou niet echt een voorbeeld van de ware liefde, want hij is meer een flierefluiter. Ik vond Gus de zweverige factor in het boek en kon dan ook wel om hem lachen. Dan is er ook nog Lucy’s beste vriend Daniel. Hij staat altijd voor elkaar, ook als Lucy in haar diepste dallen zit. Lucy heeft geen goede band met haar moeder en haar vader prijst ze de hemel in. Tot ze datgene wat ze heeft verdrongen eindelijk onder ogen ziet. Dan stort haar wereld in en moet ze een beslissing maken die een hele hoop schuldgevoel met zich meebrengt. Lucy’s familiesituatie is niet leuk en dat maakt dat je met haar meeleeft.

Eindoordeel

Ik heb me vermaakt met ‘Al ga je op je kop staan’, het leest makkelijk weg. Soms vind ik wel dat Lucy heel erg in zelfmedelijden verdwijnt en dat duurt best lang. Dat maakt het boek niet altijd even leuk om te lezen. Vanaf het begin van het verhaal weet je eigenlijk al met wie Lucy moet eindigen en dan duurt die eerste stap heel lang. Toch zitten er herkenbare stukjes in en heb ik vooral moeten lachen om de werkplek van Lucy en haar collega’s die niks uitvoeren. Al met al is het wel een leuk boek, maar verwacht geen ingewikkelde roman.

Specificaties

Al ga je op je kop staan by Marian Keyes
Published by The House of Books
Genres: Chicklit
Pages: 448
ISBN: 9789044343618

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_543140075af82_selected-products” products=”9200000021821200,9200000021800291″ name=”al ga je op je kop staan” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *