Verloren onschuld – Elizabeth George

verloren onschuld

Wanneer de 9-jarige Hadiyyah Upman plotseling verdwijnt uit Londen, is sergeant Barbara Havers er net zo kapot van als de vader van het meisje.

Vijf maanden later wordt Hadiyyah ontvoerd van een druk marktplein in de Italiaanse stad Lucca, waar ze bleek te wonen met haar moeder. De lokale politie start een grootschalig onderzoek. Barbara wil afreizen naar Italië, maar krijgt daarvoor geen toestemming van haar leidinggevende. Geheel tegen de regels in speelt ze informatie over de zaak door aan een van de landelijke sensatiekranten, met als doel de politie onder druk te zetten om toch iemand uit hun gelederen naar Italië te sturen. Door Barbara’s actie duikt Scotland Yard boven op de zaak. Maar in plaats van Barbara mag Thomas Lynley afreizen naar de Italiaanse stad.

Mijn mening

In de ‘Verloren onschuld’ van Elizabeth George heeft inspecteur Thomas Linley een nieuwe zaak die wel heel dichtbij komt. Hadiyyah Upman, het buurmeisje van brigadier Barbara Havers wordt door haar moeder naar Italie meegenomen en daar ontvoerd. Havers en Linley werken al lang samen en ondanks dat Linley Havers graag wil helpen, slaat Havers door en wil koste wat het kost het meisje terug brengen naar haar vader. Ze zet haar baan op het spel door de bevelen van haar baas te negeren, naar Italie af te reizen en het ook nog eens aan te pappen met een journalist.

‘Verloren onschuld’ is het nieuwste boek in de serie over Inspecteur Linley. Helaas heb ik de vorige boeken niet gelezen, en dat maakt dat je bij sommige stukken behoorlijk wat mist. Jammergenoeg is dat niet het enige. Toen ik las dat het boek zich voor een deel in Italië afspeelde, ging mijn hart wat sneller kloppen. Elizabeth George kan je zo meevoeren naar Italië en ik voelde soms nog net niet de warme zomerzon op mijn gezicht.

Er is wel een goede vertaler nodig, want in het boek spreekt de Italiaanse politie Italiaans. Logisch, maar de helft wordt niet of nauwelijks vertaald en dus mis je in deze toch wel spannende thriller een hoop. Je kunt wel wat uit de zinnen halen, maar ik heb toch het gevoel gehad dat ik delen heb gemist in het boek.

Eindoordeel

Elizabeth George kan lang en beschrijvend schrijven en dat maakt dat ‘Verloren onschuld’ soms wat langdradig aanvoelt. Ondanks dat heb ik me toch vermaakt, de verhaallijn intrigeert en er zitten flink wat verrassende wendingen in het verhaal.

Specificaties

Verloren onschuld by Elizabeth George
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 768
ISBN: 9789022998779

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_542da59ed03e4_selected-products” products=”9200000021751656,9200000016321303″ name=”verloren onschuld” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *