Illusie – Andrew Mayne

illusie

Een tienermeisje kruipt negen maanden na haar dood, onaangetast door de tijd, uit haar graf. Een levenloze engel valt ongeschonden uit de lucht midden op Times Square in New York. Deze en andere onverklaarbare moorden zijn het werk van een seriemoordenaar die al gauw bekend komt te staan als de Tovenaar. De mooie Jessica Blackwood gaf haar carriere als illusionist op na een traumatische gebeurtenis en slijt nu haar dagen als FBI-agent achter haar bureau. Daar komt verandering in als er zulke bizarre moorden worden gepleegd dat er iets bovennatuurlijks in het spel lijkt te zijn. Jessica is, als telg uit een oud illusionistengeslacht, de enige die deze seriemoordenaar lijkt te kunnen stoppen. Maar lukt het Jessica de moordenaar te ontmaskeren voordat zij zelf het doelwit van zijn kunsten wordt?

Mijn mening

Een tienermeisje kruipt negen maanden na haar dood onaangetast uit haar graf, een engel valt uit de lucht op Times Square. Deze en nog wat andere magische moorden gebeuren in ‘Illusie’ van Andrew Mayne.

De mooie FBI agent Jessica Blackwood, die uit een goochelaarsfamilie komt, wordt ingezet om deze moorden op te lossen. De FBI gelooft in Jessica, maar zij is nog niet zeker van haar zaak. Haar ex-vriend Damian, die toch een beetje een vaag persoon is, helpt Jessica om de moorden op te lossen. Damian weet zoveel over de moordenaar, die de Tovenaar genoemd wordt, dat je hem bijna zal verdenken. Met zijn hulp en haar achtergrond als ervaren goochelaar kan Jessica aanwijzingen ontdekken waar de FBI over heen kijkt. Door de hulp van het team van wiskundigen van Dr. Aines, Jessica’s baas, ontdekt de FBI steeds meer over de Tovenaar, die door de media als God wordt gezien.

Hij maakt gebruik van de oude trucs die al eeuwen lang door goochelaars worden gebruikt, maar door zijn slimme gebruik van de moderne technieken en massahypes, zorgt hij ervoor dat hij onvoorspelbaar blijft en dus moeilijk te ontmaskeren.

Door de massahype kan de FBI ook niet zeker zijn dat als hij opgepakt wordt, de moorden ook daadwerkelijk stoppen, want wie weet zitten er wel meer mensen achter! Kan Jessica op tijd de Tovenaar ontmaskeren, voordat ze zelf ook slachtoffer wordt van zijn trucs?

Eindoordeel

‘Illusie’ van Andrew Mayne is een spannend verhaal, zeker door het verrassende element van de goocheltrucs. Ik vond het echt geen standaard thriller, en dat zorgt ervoor dat het een boek is wat je niet snel naast je neer zal leggen. Je wilt toch weten of Jessica de Tovenaar kan ontmaskeren en hoe het precies zal aflopen. Het verhaal is goed geschreven, de personages heel goed uitgewerkt (tot de irritante computernerd aan toe!) en het einde was niet wat ik verwacht had. ‘Illusie’ is daarom een boek wat je tot het eind in zijn greep houdt.

Specificaties

Illusie by Andrew Mayne
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789461091079

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_542da47262556_selected-products” products=”9200000023696206,9200000015581165″ name=”illusie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *