Schrijven voor het beeldscherm – Willem Hendrikx

schrijven voor het beeldscherm

Wie schrijft voor sites, voor blogs, voor het bedrijfsintranet, wie twittert en berichten plaatst op Facebook en LinkedIn, moet van veel markten thuis zijn. Deze geheel vernieuwde, 6e druk van’Schrijven voor het beeldscherm’ is de schrijfcoach voor iedereen die meer uit zijn webteksten en sociale media wil halen. Met als uitgangspunt dat het schrijven van een goede webtekst niet moeilijk is, bevat het boek een minimum aan technische en een maximum aan praktische informatie.

Mijn mening

Hoe schrijf je een webtekst? Op welke manier pas ik mijn documenten aan voor het intranet? Op deze en vele andere vragen geeft “Schrijven voor het beeldscherm” van Willem Hendrikx antwoord.

Ik vind bloggen en schrijven heel leuk, maar ik wil mezelf altijd verbeteren. Dit kan je doen door veel te schrijven, maar ook door erover te lezen. Net als Martha’s regels, kwam ik dit boek tegen bij een uitverkoop van De Slegte. Voor een leuk prijsje zijn dit soort boeken altijd fijn om mee te nemen.

Het boek is uit 2006 en bij sommige stukjes kun je dat wel merken. Het intranet en internet zijn in de loop der tijd natuurlijk heel veel veranderd. Maar er is weinig veranderd aan de manier van schrijven voor het beeldscherm. Je kunt uit dit boek flink wat tips halen en ook flink wat opsteken.

Eindoordeel

Voor iedereen die meer wil leren over het bloggen, of degenen die schrijven voor het intranet is ‘Schrijven voor het beeldscherm’ zeker een aanrader.

Specificaties

Schrijven voor het beeldscherm by Willem Hendrikx
Published by SDU
Genres: Taal
Pages: 190
ISBN: 9789012129145
[bol_product_links block_id=”bol_56c2fcd6a5e29_selected-products” products=”1001004011817561,1001004006483187″ name=”schrijven voor het beeldscherm” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *