Toen ik je zag – Isa Hoes

toen ik je zag

Isa Hoes en Antonie Kamerling ontmoeten elkaar tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden en worden verliefd. De buitenwereld ziet een stralend stel, maar in werkelijkheid kampt Antonie steeds vaker met depressies. Isa probeert haar gezin bij elkaar te houden, tot Antonie op 6 oktober 2010 besluit zijn leven te beëindigen. Toen ik je zag is niet alleen een ode aan een veelzijdig talent en een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hielden, het is ook een zeer aangrijpend relaas over leven met een echtgenoot die lijdt aan depressiviteit.

Mijn mening

Ik lees niet heel veel Nederlandse boeken, maar toen ik hoorde dat ‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes uit kwam, moest ik het wel lezen.

Antonie Kamerling en Isa Hoes ontmoeten elkaar bij de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze worden verliefd, gaan trouwen en krijgen twee kinderen. Klinkt als een sprookje, toch? Voor de buitenwereld, misschien. Tot Antonie in oktober 2010 besluit een einde aan zijn leven te maken.

Antonie is manisch-depressief. Isa schrijft dit boek vanuit haar oogpunt, hoe zij de relatie heeft beleefd. In korte stukjes blikt ze terug op momenten die ze beschrijft en zo wordt keihard duidelijk hoe moeilijk het is om met een depressief iemand te leven.

Een beetje achtergrond van mij, ik ben zelf depressief. Ik weet hoe ik ermee om moet gaan, maar dit boek is voor mij wel een eyeopener geweest. Als je depressief bent, denk je alleen aan jezelf. Hoe anderen met die depressie omgaan, is niet relevant.

Eindoordeel

‘Toen ik je zag’ is mooi geschreven, het leest prettig (gek om dat te zeggen met zo’n zwaar onderwerp, maar toch is het zo) en het ontroerd. Wat een mooi boek.

Specificaties

Toen ik je zag by Isa Hoes
Published by Ambo Anthos
Genres: Waargebeurd
Pages: 278
ISBN: 9789047203148

[bol_product_links block_id=”bol_56c375f91d589_selected-products” products=”9200000049672686,9200000021726477″ name=”toen ik je zag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *