Martha’s regels – Martha Stewart

Martha's regels

Martha Stewart groeide op in een gezin met zes kinderen. Van haar moeder leerde ze de basisprincipes van het koken, bakken en huishouden, van haar vader de grondbeginselen van het tuinieren. In 1972 startte ze haar eigen cateringbedrijf. Ze onderscheidde zich door de bijzonder stijlvolle manier waarop ze het eten presenteerde en haar eenvoudige, maar creatieve recepten. In 1982 verscheen haar eerste boek Entertaining, dat een van de invloedrijkste lifestyle-boeken is geworden. Dertig succesvolle boeken volgden en haar imperium groeide.En nu komt Martha Stewart met haar nieuwste boek, Martha’s regels, waarin ze de lezer voor het eerst een kijkje in de keuken van haar ondernemersschap gunt. Ze helpt de lezer haar passies en identiteit als ondernemer te ontdekken en vorm te geven. En ze leert haar haar eigen kwaliteiten te herkennen en doelgericht en succesvol in te zetten. Voor zichzelf of voor het op te starten bedrijf.

Mijn mening

Martha Stewart kennen we allemaal als de Amerikaanse vrouw die een imperium had en toen van aandelenfraude werd beschuldigd. Martha Stewart is bekend van haar tv programma’s over koken, tuinieren, feestjes geven en nog veel meer. Dit boek is geschreven in de tijd dat ze in de gevangenis zat, soms schrijft ze hier kleine stukjes over, maar het boek gaat hier niet over.

‘Martha’s regels’ gaat over de 10 regels die zij heeft opgesteld naar aanleiding van het opzetten van en leiding geven aan een supergroot bedrijf. Martha is gestart met een cateringbedrijf vanuit haar eigen keuken en heeft zo veel ervaring op kunnen doen met alle stappen van het opzetten van een eigen bedrijf.

In het boek geeft ze op verschillende vlakken, naar aanleiding van die 10 regels, advies over het opstarten van een bedrijf, maar ook praat ze over het aannemen van personeel, het omgaan met groothandelaars en andere aspecten die je tegen kunt komen.

Eindoordeel

Ik vond ‘Martha’s regels’ een zeer interessant, maar ook makkelijk leesbaar, boek en zeker een aanrader om te gaan lezen als je ooit (of misschien wel nu) je eigen bedrijf wilt opzetten. Ook zeker fijn om te lezen als je al bezig bent met je eigen bedrijf, maar wilt groeien.

Specificaties

Martha's regels by Martha Stewart
Published by Archipel
Genres: Lifestyle
Pages: 216
ISBN: 9789063052324

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *