Mockingjay – Suzanne Collins

Mockingjay

Let op: deze review bevat spoilers die je misschien niet wilt lezen.

Katniss Everdeen, girl on fire, has survived, even though her home has been destroyed. There are rebels. There are new leaders. A revolution is unfolding.

District 13 has come out of the shadows and is plotting to overthrow the Capitol. Though she’s long been a part of the revolution, Katniss hasn’t known it. Now it seems that everyone has had a hand in the carefully laid plans but her.

The success of the rebellion hinges on Katniss’s willingness to be a pawn, to accept responsibility for countless lives, and to change the course of the future of Panem. To do this, she must put aside her feelings of anger and distrust. She must become the rebels’ Mockingjay – no matter what the cost.

Mijn mening

Je hebt inmiddels de reviews van The Hunger Games en van Catching Fire kunnen lezen. De tweede film, Catching Fire, draait sinds woensdag in de bioscoop. Deze review gaat over Mockingjay (Spotgaai), het derde en laatste boek in de serie van The Hunger Games.

Katniss is inmiddels ontsnapt van de Hunger Games en gered door de rebellen van District 13. Peeta daarentegen is gevangen genomen door het Capitool. Er zijn heel veel rellen en Panem en het Capitool probeert deze natuurlijk tegen te gaan. Katniss wordt het gezicht van de opstand en daardoor komt ze in benarde situaties terecht.

Eindoordeel

Mockingjay van Suzanne Collins is wellicht nog spannender als Catching Fire, omdat je toch wilt dat het Capitool verslagen wordt! Zal dit lukken? Dat moet je zelf maar uitvinden! Het beste boek uit de serie en je zult dit boek niet meer neer kunnen leggen voordat je weet hoe het afloopt.

Specificaties

Mockingjay by Suzanne Collins
Series: The Hunger Games #3
Published by Harper Collins UK
Genres: Young Adult
Pages: 464
ISBN: 9781407155760

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *