Catching Fire – Suzanne Collins

catching fire

Against all odds, Katniss Everdeen has won the annual Hunger Games with fellow district tribute Peeta Mellark. But it was a victory won by defiance of the Capitol and their harsh rules. Katniss and Peeta should be happy. After all, they have just won for themselves and their families a life of safety and plenty. But there are rumors of rebellion among the subjects, and Katniss and Peeta, to their horror, are the faces of that rebellion.

The Capitol is angry. The Capitol wants revenge.

Mijn mening

Ik heb al eerder een review geschreven over de Hunger Games (de Hongerspelen) en nu volgt het tweede deel, Catching Fire (Vlammen).

In dit deel, waar volgende week de film van uit komt, zijn Katniss en Peeta thuis, waar ze als helden ontvangen worden na het winnen van de Hongerspelen. Maar, het Capitool is hun grootste vijand. Katniss is namelijk degene die de schuld krijgt van alle opstanden die er in Panem gaande zijn.

Het Capitool verzint een list en zorgt ervoor dat Katniss weer naar de Hongerspelen moet. Het verhaal eindigt met een cliffhanger, dus bereid je maar voor om deel 3 als een idioot te gaan lezen.

Eindoordeel

Ik heb de Hunger games pas gelezen nadat ik de film had gezien, maar Catching Fire en de opvolger Mockingjay (Spotgaai) heb ik in een ruk uitgelezen. Wat is dit superspannend zeg! Gaan Katniss en Peeta alles overleven? Gaat Katniss echt ooit nog eens verliefd worden op Gale?

Al die vragen worden in deel 2 van The Hungergames nog veel verwarrender, dus je zult echt deel 3 moeten lezen om antwoorden te krijgen.

Specificaties

Catching fire by Suzanne Collins
Series: The Hunger Games #2
Published by Scholastic Inc
Genres: Young Adult
Pages: 480
ISBN: 9781407132099

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *