The cuckoo’s calling – Robert Galbraith

Cuckoos calling

‘When a troubled model falls to her death from a snow-covered Mayfair balcony, it is assumed that she has committed suicide. However, her brother has his doubts, and calls in private investigator Cormoran Strike to look into the case.

Strike is a war veteran – wounded both physically and psychologically – and his life is in disarray. The case gives him a financial lifeline, but it comes at a personal cost: the more he delves into the young model’s complex world, the darker things get – and the closer he gets to terrible danger..

Mijn mening

Zoals je misschien wel weet is Robert Galbraith eigenlijk J.K. Rowling. Ik heb haar andere boek, “Een goede raad” ook gelezen en dat vond ik niet eens een review waard. Dat boek heb ik uitgelezen omdat ik wilde weten hoe het afliep, maar dat was bijna niet eens de moeite. Wat een verschrikking. Daarom was ik ook vrij huiverig om aan ‘The cuckoo’s calling’ te beginnen.

Laat “Een goede raad” achter je en begin zonder vooroordeel aan dit boek. Je zult bijna niet eens doorhebben dat je een J.K. Rowling boek aan het lezen bent. Ik ben helemaal weg van Harry Potter, maar ik vind dat ze het genre detective super op heeft gepakt. Vanaf de eerste pagina wil je weten hoe het afloopt en voor mij kwam de afloop ook echt als een verrassing.

‘The cuckoo’s calling’ gaat over supermodel Lula Landry, die van het balkon van haar appartement valt. Valt, of wordt ze geduwd? Cormoran Strike wordt ingehuurd door de broer van Lula om dat uit te zoeken.

Eindoordeel

Naarmate ik verder kwam in ‘The cuckoo’s calling’, viel ik steeds meer voor de charme van Cormoran Strike, maar wilde ik ook weten hoe het afliep. Leuk is dat al bekend is dat er een tweede deel uitkomt, joehoe! Ook fijn is dat ze een grote rol heeft weggegeven voor Strike’s secretaresse, Robin en hoe belangrijk zij is voor de zaak (iemand nog een goede secretaresse nodig? Ik ben in te huren!).

Specificaties

The cuckoo's calling by Robert Galbraith
Series: Cormoran Strike #1
Published by Little Brown Books
Genres: Crime
Pages: 384
ISBN: 9780751549256

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *