Private – James Patterson

private

Voormalig piloot Jack Morgan neemt na de dood van zijn vader diens beveiligings- en detectivebureau Private over. Het bureau heeft vestigingen over de hele wereld en staat hoog aangeschreven vanwege zijn invloed en integriteit. De invloedrijkste personen komen naar Private om hun zaken op te laten lossen en hun geheimen zeker te stellen.

Jack wordt direct na de overname geconfronteerd met nog lopende onderzoeken naar een groot gokschandaal en een seriemoordenaar die het op schoolmeisjes heeft voorzien. Dan wordt de vrouw van zijn beste vriend op gruwelijke wijze vermoord en er ontstaat een onhoudbare situatie die om onorthodoxe maatregelen vraagt…

Mijn mening

Allereerst even dit: ik ben James Patterson gaan lezen, omdat de naam van de schrijver op Pattinson lijkt. Ja, echt. Dit is echt de manier waarop ik mijn boeken uitkies. Soms pakt het heel naar uit, maar in dit geval niet.

Private is het eerste boek in de serie en gaat over Jack Morgan, de eigenaar van het detective bureau Private. Hij runt zaken voor de rijkste der aarden, want je gaat naar Private toe als je discretie wilt.

In dit boek wordt Jack geconfronteerd met de moord op zijn ex en nu vrouw van zijn beste vriend. Natuurlijk houdt Jack zich niet aan de regels waar de politie zich aan moet houden, en doet alles wat in zijn macht ligt om uit te zoeken wie de moordenaar is.

Eindoordeel

‘Private’ is niet het eerste boek wat ik van James Patterson heb gelezen, maar omdat het een serie is, wilde ik toch met dit boek beginnen. James Patterson schrijft over het algemeen spannende boeken zonder weinig romantiek. Don’t Blink is ook zo’n fijn boek. Ook dit boek maakt hij het weer waar, het boek is bijna niet uit mijn handen geweest en heb het vrij snel uitgelezen.

Specificaties

Private by James Patterson
Series: Private #1
Published by Cargo
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789023458906

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *