The Hunger Games – Suzanne Collins

hunger games

In the ruins of a place once known as North America lies the nation of Panem, a shining Capitol surrounded by twelve outlying districts. Long ago the districts waged war on the Capitol and were defeated. As part of the surrender terms, each district agreed to send one boy and one girl to appear in an annual televised event called, “The Hunger Games,” a fight to the death on live TV. Sixteen-year-old Katniss Everdeen, who lives alone with her mother and younger sister, regards it as a death sentence when she is forced to represent her district in the Games. The terrain, rules, and level of audience participation may change but one thing is constant: kill or be killed.

Mijn mening

Ik moet heel eerlijk zeggen dat het verhaal van de Hunger Games me niet echt aansprak. Maar toen ben ik naar de film geweest (wat een schande zonder eerst het boek te lezen!), en toen ik thuiskwam, ben ik gelijk in het boek begonnen. En in een week tijd heb ik de andere boeken ook gelezen.

Maar nu over the Hunger Games. De serie gaat over Katniss Everdeen, die woont in een soort post-apocaliptische wereld. Er heerst een soort dictatorschap en elk jaar worden de Hunger Games gehouden. Bij dit soort “spel” worden van elk district 1 jongen en 1 meisje naar een arena gestuurd om te vechten. Degene die als laatste blijft leven, is de winnaar (dit was dus voor mij de reden om het niet te lezen!).

Natuurlijk komt Katniss in de arena, maar daarvoor gebeuren nog wat spannende dingen, die deze wedstrijd anders dan de anderen zullen maken. The Hunger Games werd vergeleken als opvolger voor Twilight, want ja, natuurlijk zit er ook liefde in. Ook in deze serie gaat het over moed, liefde en keuzes maken, maar ook, vechten voor jezelf. Daar zijn de overeenkomsten dan ook. Maar in the Hunger Games kun je je toch voorstellen dat deze wereld zou kunnen bestaan, misschien ooit in de toekomst. Vampieren bestaan toch niet?

Eindoordeel

Al met al, ‘The hunger games’ is zeker een aanrader als je van series als Twilight, maar ook Harry Potter houdt en niet vies bent van een beetje spanning en sensatie.

Specificaties

The hunger games by Suzanne Collins
Series: The Hunger Games #1
Published by Scholastic Inc
Genres: Young Adult
Pages: 464
ISBN: 9781407132082

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *