Heat wave – Richard Castle

Heat wave

A New York real estate tycoon plunges to his death on a Manhattan sidewalk. A trophy wife with a past survives a narrow escape from a brazen attack. Mobsters and moguls with no shortage of reasons to kill trot out their alibis. And then, in the suffocating grip of a record heat wave, comes another shocking murder and a sharp turn in a tense journey into the dirty little secrets of the wealthy.

Mijn mening

Naast lezen is tv kijken een van mijn grote hobbies. Ik kijk teveel series, maar een daarvan blijft toch wel een favoriet: Castle. Ik was dan ook behoorlijk enthousiast toen ik erachter kwam dat de schrijvers achter Castle ook boeken onder de naam van Richard Castle uitbrachten.

In de boeken gaat het over detective Nikki Heat en de schrijver Jameson Rook. Alle boeken zijn ook weer gebaseerd op de moorden die je in Castle ziet, dus echt zoals Castle het zou schrijven. Soms best verwarrend (zeker als je afleveringen van Castle kijkt en ook het boek aan het lezen bent), maar zeker niet slecht geschreven.

Heat wave is het eerste boek, na de Derek Storm comics die uit zijn. In dit boek wordt Rook aan Heat gekoppeld en moet Heat dus naast het oplossen van een moord op een makelaar, ook nog omgaan met haar gevoelens voor Rook. Vindt ze het nou echt wel zo erg om met hem samen te werken?

Eindoordeel

Ik kan bijna zeggen dat de boeken net zo spannend zijn als de serie zelf, en de humor is ook hilarisch. Er wordt vaak gerefereerd aan series en andere huidige trends, en dat maakt het boek eigenlijk nog leuker.

Specificaties

Heat wave by Richard Castle
Series: Nikki Heat #1
Published by Titan Books Ltd
Genres: Thriller
Pages: 369
ISBN: 9781781166277

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *