Een lichte koude huivering – Karin Slaughter

Een lichte koude huivering

Op de campus van een universiteit vinden enkele studenten onder mysterieuze omstandigheden de dood. Terwijl kinderarts en lijkschouwer Sara Linton het eerste lichaam onderzoekt, wordt haar zus Tessa aangevallen. Sara s ex-man Jeffrey Tolliver leidt het onderzoek, maar oud-rechercheur Lena Adams verricht haar eigen speurwerk en begeeft zich daarbij op gevaarlijk terrein.

Mijn mening

‘Een lichte koude huivering’ van Karin Slaughter is onderdeel van de Grant County reeks en is deel drie in de serie. Deze serie gaat over kinderarts en lijkschouwer Sara Linton.

Het lijk van een student wordt gevonden en hoewel het in eerste instantie op zelfmoord zou kunnen lijken, is Sara van mening dat het moord is geweest. Terwijl Sara met het onderzoek ter plekke bezig is, wordt haar zus, die in de auto op Sara zat te wachten maar eruit is gestapt en het bos in gelopen is, neergestoken. Zou de moordenaar nog in de directe omgeving van de moordlocatie zijn?

Sara moet tijdens het onderzoek samenwerken met haar ex-man Jeffrey, met wie ze nog wel een soort relatie heeft, maar die is vreemd gegaan. Zou dat wel helemaal goed gaan?

Boeken van Karin Slaughter zijn van die boeken waar mensen van houden of die gehaat worden. Haar schrijfstijl is erg beschrijvend en kan dus op sommige punten behoorlijk grafisch worden. Ze kan een plek van het misdrijf en het slachtoffer tot in de gruwelijkste details beschrijven.Net als de twee vorige boeken in deze serie had ik dit boek ook in een dag uit.

Als je eenmaal gegrepen wordt door Karin’s manier van schrijven, dan laat het je niet meer los. Je wilt weten hoe het afloopt met deze moordzaak. Maar door de relatie tussen Jeffrey en Sara wordt het boek ook een beetje romantisch en ben ik toch ook benieuwd geworden of het tussen die twee nog goed komt.

Eindoordeel

Als je van goed geschreven thrillers houdt en niet bang bent van grafisch beschreven slachtoffers van moord, dan zijn de boeken van Karin Slaughter en dan zeker de Grant County serie een aanrader voor je.

Specificaties

Een lichte koude huivering by Karin Slaughter
Translator: Paul Syrier
Series: Grant County #3
Published by Cargo
Genres: Thriller
Pages: 432
ISBN: 9789023475958

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *