The Collini Case – Ferdinand von Schirach

Collini case

A murder. A murderer. No motive. For thirty-four years Fabrizio Collini has worked diligently for Mercedes Benz. He is a quiet and respectable person until the day he visits one of Berlin’s most luxurious hotels and kills an innocent man. Young attorney Caspar Leinen takes the case. Getting Collini a not-guilty verdict would make his name. But too late he discovers that Collini’s victim – an industrialist of some renown – is known to him. Now Leinen is caught in a professional and personal dilemma. Collini admits the murder but won’t say why he did it, forcing Leinen to defend a man who won’t put up a defence. And worse, a close friend and relation of the victim insists that he give up the case. His reputation, his career and this friendship are all at risk. Then he makes a discovery that goes way beyond his own petty concerns and exposes a terrible and deadly truth at the heart of German justice…

Mijn mening

In september 2012 was ‘The Collini Case’ van Ferdinand von Schirach “Boek van de Maand” bij De Wereld Draait Door. Over het algemeen ben ik met 50 dingen tegelijk bezig als ik tv kijk, dus ik heb compleet gemist waar dit boek over ging, maar ik heb ‘m wel besteld. Misschien had ik beter op moeten letten, want als ik wist waar het over ging, had ik het misschien niet gekocht.

Ferdinand Collini is een man die gewoon zijn werk doet en zich met niemand bemoeit. Eigenlijk valt hij je niet op. Tot hij in een hotel ineens een oude man vermoord. Het lijkt op het eerste gezicht zonder enige reden. Hij wordt verdedigd door een jonge advocaat, Caspar Leinen. De twee lijken niks met elkaar gemeen te hebben, maar dan blijkt dat Caspar het slachtoffer kent. Hij gaat toch door met de verdediging en door zijn onderzoek, komt er een deel van Duitsland’s duistere geschiedenis naar boven.

Eindoordeel

Ik vond ‘The Collini Case’ van Ferdinand von Schirach intrigerend en heb het toch met moeite uitgelezen. Ik ben blij dat ik het gelezen heb, maar ik weet niet of ik het gekocht had als ik het niet bij De Wereld Draait Door had gezien.

Vooral het einde was voor mij teleurstellend en daarom was de algemene leeservaring minder als gehoopt.

Specificaties

The Collini Case by Ferdinand von Schirach
Published by Penguin
Genres: Thriller
Pages: 208
ISBN: 9780718159207

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *