The perks of being a wallflower – Stephen Chbosky

perks of being a wallflower
Ik moet allereerst bekennen dat ik eerst de film heb gezien en daarna het boek heb gelezen. Ik heb een lichtelijke girl crush op Emma Watson, dus vandaar dat ik deze film heb gekeken. Hij deed me erg denken aan (500) days of summer met Joseph Gordon Levitt en Zooey Deschanel (nog zo’n girl crush!).

Toen ik de film op IMBD ging opzoeken, kwam ik erachter dat Stephen Chbosky zijn eigen boek heeft verfilmd, vandaar dat het echt een supergoede boekverfilming is.

Maar goed, nu over het boek. Het boek gaat over Charlie. Hij schrijft brieven aan iemand en houdt op deze manier een dagboek bij. Je leest over zijn dagelijkse problemen, maar komt er verder in het boek achter dat hij een geheim heeft, wat hij zelf eigenlijk niet wil vertellen.

Hij wordt vrienden met twee oudejaarsstudenten, Sam en Patrick. Natuurlijk wordt hij verliefd op Sam, en je leest hier dan ook over. Maar Charlie is ook een beetje een nerd, heel lief. Het boek is vrij makkelijk geschreven en ik herkende een hoop van mijzelf in Charlie.

Ik zal het verder niet verklappen, want ik vind het boek zo goed dat je het gewoon moet gaan lezen!

Eindoordeel: 8/10

Uitgever: Prometheus
Aantal pagina’s: 240
Genre: Liefde
ISBN: 9789044621600
Taal: Engels & Nederlands

Koop het boek in het Engels en Nederlands bij Bol.com of je lokale boekhandel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *